Sollicitatie en selectie bij Henkel

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Hieronder vind je de antwoorden! Tijdens het sollicitatie- en selectieproces gebruiken we gestandaardiseerde, objectieve en rechtvaardige criteria.

Verschillende portretten van Henkel werknemers samen in een collage.

We zoeken personen met de volgende eigenschappen:

Wij zijn op zoek naar werknemers die onze visie en waarden delen. Meer specifiek zijn we op zoek naar personen die zich onderscheiden door de volgende karaktertrekken:

 • zin voor initiatief en vastberadenheid om doelen te bereiken,
 • besluitvaardigheid en niet vies van risico’s,
 • gedreven om verandering en innovatie teweeg te brengen,
 • toekomstgericht en oordeelkundig,
 • overtuigend en invloedrijk,
 • medewerkers coachen en helpen ontwikkelen (voor leidinggevende functies).

Jouw sollicitatie bij Henkel

Solliciteren is altijd een beetje spannend. Om je op je gemak te stellen bij je sollicitatieproces, vertellen we je op voorhand wat we van je verwachten.


Onze medewerkers dragen met hun individuele prestaties bij tot het succes van de hele onderneming. Wij waarderen knowhow en competenties en moedigen een professionele aanpak aan. Wij zijn op zoek naar medewerkers die anderen inspireren met hun talent en passie. Herken jij je in deze beschrijving? Solliciteer dan vandaag nog en laten we kennismaken tijdens de sollicitatie- en selectieprocedure. Wij staan open voor al je vragen en communiceren liefst op gelijke voet. Om je sneller te leren kennen, gebeurt het hele sollicitatieproces online. Lees hier meer over de te volgen stappen.

YouTube Thumbnail How to apply at Henkel: A step-by-step guide (Thumbnail)


Zo verloopt het sollicitatieproces

In drie stappen kun je ons tonen wat je in je mars hebt en ben je klaar voor je volgende carrièrestap. Start met een online sollicitatie, doe een interview en ontvang een jobaanbieding op jouw maat. We kunnen niet wachten om je te ontmoeten.

Solliciteer nu


Voor pas afgestudeerden, (young) professionals en executives: hoe solliciteer je voor een vaste functie?

Solliciteer nu

Hoe scoor je bij Henkel?

Wij willen dat je weet waaraan je je kunt verwachten en hoe je goede punten kunt scoren met je sollicitatie. Daarom hebben we een aantal een aantal Do's en Don'ts voor jou op een rijtje gezet.

Licht de belangrijkste elementen van je cv toe met een paar extra bullet points. Zo toon je beter wat je werkervaring, competenties en verantwoordelijkheden waren. Een cv mag maximaal twee pagina's tellen. Bespaar ruimte door af te wegen welke informatie je wilt presenteren. Een extra derde bladzijde met verdere persoonlijke informatie is niet nodig. 

Bepaalde informatie hebben we echt niet nodig, zoals het beroep van je ouders of je religie. In sommige landen wordt een pasfoto nog steeds aanbevolen. Vermeld enkel je stages en korte ervaringen die relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert.

Geen rode lijn
Zorg voor een rode lijn doorheen je cv. Geef je professionele loopbaan coherent en zonder gaten weer. Oordeel kritisch of bijbanen en aanvullende kwalificaties relevant zijn voor het gezochte profiel.

Onduidelijke inhoud 
Naast structuur is ook de inhoud belangrijk. Leg de stappen van je carrière uit met een paar extra bullet points bv. om je taken en verantwoordelijkheden te beschrijven. In een internationale context zegt een functietitel niet veel over je vaardigheden en verantwoordelijkheden.

Overdrijven of liegen 
Pas je cv aan naargelang de functieomschrijving. Maar dat betekent niet dat je mag overdrijven of liegen. Dit zal vroeg of laat toch uitkomen en in het ergste geval wordt het aanzien als een misdrijf.

Onduidelijke lay-out
Structureer je cv en je competenties op een duidelijke manier. Maak je cv niet langer dan twee bladzijden en kies een leesbaar lettertype van minstens 11 punten.

Te veel details
Je diploma’s en kwalificaties zijn belangrijk om te vermelden. Details over je gezin of je nationaliteit daarentegen zijn niet nuttig. Ook informatie over je politieke mening of religie is niet gewenst.

Je sollicitatiefoto geeft ons een eerste indruk. Het is dus belangrijk om er sympathiek en professioneel uit te zien op de foto. Vakantie- of vrijetijdsfoto’s zijn dus uit den boze. De foto mag ook niet ouder zijn dan een jaar of twee.

Idealiter weerspiegelt je sollicitatiefoto je karakter en laat hij je charisma en persoonlijkheid zien. Als je weet wat je over jezelf wilt meegeven, kun je kleding, lichaamstaal en esthetiek gebruiken om je sollicitatie visueel te ondersteunen.

Het is belangrijk dat je kleding kiest die bij je beroep past en waarin je je comfortabel voelt. Je bent vrij om het beeldformaat en de details van de afbeelding te kiezen. De aanbevolen grootte is 6 x 4,5 cm. Vermijd te grote foto’s en foto’s waarop je van kop tot teen afgebeeld staat.

Tips voor je sollicitatie

Wees nauwkeurig
Stel alle documenten zorgvuldig op en let erop dat u geen spelfouten maakt.

Wees betrouwbaar
Gebruik een serieus e-mailadres, van het type voornaam.naam@provider.com.

Het onderwerp van de berichten is belangrijk
Vermeld de referentie en de functiebenaming van de vacature.

Let op de grootte van het bestand dat u uploadt
Op de job portal kunt u slechts bestanden uploaden van maximaal 5 MB. U kunt bestanden verkleinen door hun resolutie te verminderen.

Wees georganiseerd
Verenig alle documenten in één enkel pdf-bestand, in deze volgorde: motivatiebrief, cv, andere documenten (referenties, diploma's, certificaten).

Inspanning wordt beloond
Stel zelf uw motivatiebrief op. Ervaren HR-medewerkers halen standaard, gekopieerde zinnen er zo uit.

Lees alles goed na alvorens uw dossier op te sturen
Lees uw online-sollicitatie en alle bijhorende documenten aandachtig na.

De telefoon beantwoorden op een slecht moment
Kies een rustige omgeving voor je gesprek. Als je toevallig onderweg bent, vraag je gewoon of je later terug kunt bellen.  

De andere persoon aan de telefoon onderbreken
Onderbreek je gesprekspartner niet en laat de andere persoon zijn/haar zinnen afmaken.

Te snel spreken
Neem je tijd om duidelijk en langzaam te spreken, zelfs als je zenuwachtig bent.

Je eigen sollicitatiedocumenten niet kennen
We verwachten dat je weet wat er in je sollicitatiedocumenten staat.

Geen vragen stellen
Stel gerust vragen en laat zien dat je geïnteresseerd bent.

Organiseer je

 • Heb je de afspraak bevestigd?
 • Heb je de juiste kleren gekozen?
 • Heb je je route gepland met extra marge?
 • Ken je de naam van je contactpersoon?
 • Het je het telefoonnummer van je contactpersoon opgeslagen in je gsm?


Bereid de inhoud voor

 • Ken je je eigen sollicitatiedossier?
 • Heb je informatie ingezameld over het bedrijf?
 • Ken je je persoonlijke sterke en zwakke punten?
 • Welke vragen heb jij?
 • Heb je zelf antwoorden gevonden (bv. online) op je persoonlijke vragen?


Overtuig tijdens je interview

 • Wees beleefd en zelfverzekerd.
 • Gebruik een open lichaamstaal.
 • Spreek luid en duidelijk.
 • Luister aandachtig.
 • Vermijd monologen.
 • Onderbreek je gesprekspartner niet.

Extra informatie

In onze FAQ vind je nog meer antwoorden op je vragen. Gelieve enkel online te solliciteren via ons jobportaal. Je vindt er alle openstaande vacatures van Henkel wereldwijd. Heb je nog vragen? Aarzel niet om ze ons te stellen via het contactformulier.

Ontdek jouw toekomst bij Henkel

De gezichten van verschillende Henkel werknemers. Ze kijken vol vertrouwen en lachen.

Let’s dare to make an impact together.

Een carrière bij ons betekent groeien in een levendige en diverse cultuur van vertrouwen en samenhorigheid en je ideeën tot leven brengen.
Durf jij een impact te maken? Laten we dan eens praten.