FAQ

Carrièrekansen bij Henkel

Voor de ‘Henkel-spirit’!

Er wordt wel eens gezegd dat meedoen belangrijker is dan winnen. Maar bij Henkel willen we vooral winnen. Het is die extra dosis motivatie, ambitie en passie die al onze werknemers over de hele wereld met elkaar gemeen hebben. Dat is zichtbaar in alle sectoren, in alle functies en op alle niveaus van onze onderneming.

Het succes van Henkel is te danken aan onze medewerkers die open staan voor nieuwe ervaringen. Het zijn mensen met een ondernemende geest die wereldwijd op zoek zijn naar innovatieve ideeën voor onze merken en technologieën.

De werknemers van Henkel op alle continenten geloven allemaal in hetzelfde idee: wij zijn één groot team. Dat is de ‘Henkel-spirit’.

Is dat ook iets voor jou? Wil je er graag meer over weten? Neem dan persoonlijk contact met ons op tijdens een van onze evenementen of solliciteer nu online op:  http://www.henkel.be/nl/carrieres.htm.


Je vindt al onze openstaande vacatures op onze website onder ‘Carrières’ -> ‘Zoek vacatures’.
Ontdek onze uitdagende carrièremogelijkheden en solliciteer via http://www.henkel.be/nl/carrieres.htm.

Je vindt de openstaande vacatures bij Henkel op http://www.henkel.nl/carrieres.htm.

Vul het functieprofiel in waar je naar op zoek bent op jobportaal en activeer een ‘jobagent’. Je ontvangt dan alle nieuwe vacatures die overeenstemmen met jouw zoekopdracht.

Sollicitatieproces

YouTube Thumbnail How to apply at Henkel: A step-by-step guide (Thumbnail)

We hebben ons sollicitatieproces verregaand gestandaardiseerd. Daarom vragen we je om een profiel aan te maken op: http://www.henkel.be/nl/carrieres.htm.

Als je vervolgens een vacature ziet die je interesseert, kun je gewoon online solliciteren in een paar klikken. We maken het je graag gemakkelijk!

Jouw cv en motivatiebrief zijn het belangrijkst. In ons online sollicitatieproces maak je je profiel aan om aan te tonen waarom je de ideale kandidaat bent.
Voeg de nodige documenten voor je sollicitatie toe in pdf-formaat.

Ja, dat kan. Creëer je online profiel on ons jobportaal. Daarmee kun je voor meerdere functies solliciteren.

Ons rekruteringsteam behandelt alle sollicitaties. Daarom zijn er geen individuele personen die je rechtstreeks kunt contacteren. Gebruik in je documenten gewoon een algemene aanspreking zoals "Geachte mevrouw, geachte heer".

Ja, graag. Henkel is een internationale onderneming en je zult dus met collega's uit de hele wereld samenwerken. Engels is de voertaal in onze onderneming. We raden je sowieso aan om te solliciteren in de taal van de vacature.

Ja. De vacatures op ons jobportaal zijn altijd up-to-date. We verwijderen ze als de functie ingevuld is. We bieden ook het hele jaar door stages aan. Daarom zie je dus vaak dezelfde vacatures. De datum is daarbij minder van tel.

Het recruitmentteam beantwoordt alle vragen over je sollicitatie. Je kunt hier contact opnemen met het team.

Als je technische vragen hebt of vragen over het online sollicitatieproces, klik dan hier

Dat hangt af van de functie. Meestal verlopen er een paar weken tussen je sollicitatie en de eigenlijke aanwerving. Voor een stage solliciteer je best een paar maanden op voorhand. Hier vind je meer informatie over het sollicitatie- en selectieproces bij Henkel.

Elke functie is uniek. Zowel voor jou als voor ons is het belangrijk om het proces tot een goed einde te brengen. Wij willen er zeker van zijn dat de kandidaat en de organisatie een goede match zijn. Wij geven alle kandidaten feedback gedurende het volledige sollicitatieproces.

Stages

Iedereen die een stage wil doen bij Henkel moet online solliciteren. Dat gaat snel en bespaart je tijd en geld.

Ja. Je vindt het volledige stageaanbod op ons jobportaal. Daar kun je ook online solliciteren voor de stageplekken.

De stagedata variëren en volgen niet noodzakelijk de academische kalender. Wij raden je aan om een paar maanden op voorhand te solliciteren, want de plaatsen raken snel ingevuld.

We bieden stages aan in onze zakelijke, chemische en technologische business units op de volgende afdelingen:

  • Marketing, Sales, Customer Marketing
  • Inkoop, Logistiek, Supply Chain Management
  • Controlling, Accounting
  • Human resources, Corporate Communications, IT
  • Product Development

Je kunt het huidige stageaanbod raadplegen op het jobportaal van onze website.

Gelieve een paar maanden op voorhand te solliciteren, want de meeste functies raken snel ingevuld. 

Het is mogelijk om een stage te combineren met een scriptie of thesis. Wij verwachten dan dat je concrete onderwerpen voorstelt.

Directe toegang

Henkel biedt tal van carrièremogelijkheden. Je vindt de openstaande vacatures op ons jobportaal.

Henkel biedt pas afgestudeerden tal van mogelijkheden om hun loopbaan een vliegende start te geven. Een carrière bij Henkel geeft je internationale perspectieven en toegang tot jobrotatie.

Meestal beginnen pas afgestudeerden meteen met een volwaardige functie bij Henkel en dat biedt verschillende voordelen:

  • Je krijgt verantwoordelijkheden toevertrouwd vanaf de eerste dag.
  • Je manager geeft je een volledige, praktische opleiding en coacht je in je job.
  • We voorzien een vormingsprogramma op maat.

Ons talentmanagement is gebaseerd op onze ‘triple two’-filosofie: getalenteerde werknemers krijgen de kans om ervaring op te doen in minstens twee functies, twee verschillende landen en twee activiteitensectoren. Dit draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Met je ervaring in verschillende functies, domeinen en afdelingen leer je ook Henkel beter kennen als globale onderneming.

Hier vind je meer informatie over onze vormingsprogramma's.

Jouw job bij Henkel

Henkel biedt je tal van vormingsmogelijkheden, zowel op lokaal als op internationaal niveau. Zo bereiden we je voor op de uitdagingen van morgen. De Henkel Global Academy organiseert overal ter wereld seminars in samenwerking met gerenommeerde business schools. Werknemers kunnen ook een brede waaier aan online opleidingen volgen via de Henkel eCademy.

Wil je meer weten over onze vormingsprogramma's? Klik hier.

Ja. Sterker nog, binnen Henkel verwachten we van onze talenten dat ze flexibel en mobiel zijn. Dit draagt bij tot het wereldwijde succes van onze onderneming.
Onze ‘triple two’-filosofie zet die verwachting om in de praktijk. Zo kun je ervaring opdoen in minstens twee functies, twee verschillende landen en twee activiteitensectoren. Dit draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Met je ervaring in verschillende functies, domeinen en afdelingen leer je ook Henkel beter kennen als globale onderneming.

Hier vind je meer informatie over onze vormingsprogramma's. 

Ontdek jouw toekomst bij Henkel

De gezichten van verschillende Henkel werknemers. Ze kijken vol vertrouwen en lachen.

Let’s dare to make an impact together.

Bij Henkel kun je groeien in een dynamische, diverse omgeving gebaseerd op vertrouwen en samenhorigheid en zo je ideeën tot leven brengen.

Do you dare to have an impact? Let’s talk about it.