OVER ONS


Adhesive Technologies

Onze business unit Adhesive Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van kleefstoffen, afdichtingsmiddelen en functionele coatings - zowel voor industriële klanten als voor consumenten en vakmensen. Als industrie- en toepassingsexperts in de maakindustrie over de hele wereld werken we nauw samen met onze klanten en partners om duurzame waarde te creëren voor alle belanghebbenden - met vertrouwde merken en oplossingen met een grote impact op basis van een ongeëvenaard technologieportfolio.

10 790

miljoen euro omzet in 2023

50%

van totale omzet Henkel

49%

van alle Henkel werknemers

> 100 000

Industriële klanten

> 800

Industrie segmenten

ONZE TECHNOLOGIECLUSTERMERKEN

Zwart-witfoto toont een boormachine met koelwaternevel

Onze industriële productportfolio is wereldwijd georganiseerd in vijf technologieclustermerken - Loctite, Technomelt, Bonderite, Teroson en Aquence. Voor consumenten en vakmensen richten we ons in Nederland op de vier wereldwijde merkenplatforms Pritt, Loctite, Ceresit en Pattex

ONZE BUSINESS SEGMENTEN

Aanbrengen van lijm op een printplaat met componenten met een machine met 4 naalden

Onze divisie Adhesive Technologies bestaat uit vier gebieden: Auto- en metaalindustrie, verpakking en consumentengoederen, elektronica en industrie, en vakmensen, bouw en professionals.

Afbeelding van een auto

Mobiliteit en electronica

Op het gebied van mobiliteit en elektronica bieden wij onze internationale klanten oplossingen op maat en gespecialiseerde technische diensten in de automobiel-, elektronica- en industriële sector. Wij creëren een concurrentievoordeel voor klanten op het kruispunt van technologie, halfgeleiders, auto-industrie en industrie. Met onze unieke technologieportfolio en marktkennis spelen wij in op wereldwijde trends zoals elektrificatie, connectiviteit, autonoom rijden en defossilisering van de industrie.

Postbode met een envelop in zijn ene hand, in de andere een klein pakje. Op de achtergrond een witte pick-up.

Verpakking en consumptiegoederen

Op het gebied van verpakkingen en consumptiegoederen bieden wij innovatieve oplossingen voor producenten van consumptie- en merkartikelen en de verpakkingsindustrie wereldwijd. Wij voegen waarde toe aan de merken en aanbiedingen van onze klanten met oplossingen met een grote impact, gebaseerd op sterke, duurzame en vertrouwensvolle relaties. Met onze unieke technologieportfolio en marktkennis spelen wij in op wereldwijde consumententrends zoals duurzaamheid, bevordering van de circulaire economie en waarborging van het hoogste niveau van voedselveiligheid.

Bouwvakker brengt beige product aan op een muur

Vaklieden, Bouw en Professioneel

Op het gebied van ambachtslieden, bouw en professionals bieden wij oplossingen met grote impact voor consumenten en ambachtslieden, maar ook voor professionals in de bouw, productie en onderhoud in meer dan 800 industriesegmenten. Wij innoveren innovatieve producten en oplossingen voor onze klanten via sterke wereldwijde merkenplatforms. En we spelen in op wereldwijde technologische trends zoals duurzaam bouwen, woningverbetering, slimme productie en voorspellend onderhoud.