Bedrijfsinformatie

Henkel opereert wereldwijd met een goed gebalanceerd en divers productportfolio. Het bedrijf heeft leidende posities met zijn drie divisies in zowel de industriële als consumentenmarkten dankzij zijn sterke merken, innovaties en technologieën. Henkel werd opgericht in 1876 en kan terugkijken op meer dan 140 jaar succes. Henkels preferente aandelen zijn genoteerd aan de German Stock Index DAX. Het DAX-30-bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Henkel heeft wereldwijd bijna 53.000 werknemers in dienst, waarvan ongeveer 85% werkzaam is buiten Duitsland. Als erkend leider op het gebied van duurzaamheid bekleedt Henkel topposities in verschillende internationale indexen en rankings.

In 2020 rapporteerde Henkel een omzet van 19,3 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 2,6 miljard euro (aangepast voor eenmalige baten/lasten en herstructureringskosten).

Henkel België

In België ligt ons hoofdkantoor in Brussel en hebben we twee productievestigingen van de divisie Adhesive Technologies: in Drogenbos (drukgevoelige kleefstoffen) en in Westerlo (kleefstoffen voor de assemblage van halfgeleiders, gedrukte schakelingen en elektronische componenten voor de auto- en elektronica-industrie). Verder hebben we ASK Academies van Schwarzkopf, waar kappers regelmatig inspirerende trainingen volgen en meer informatie krijgen van onze experts over de laatste trends en technieken in de kappersbranche.

Drie wereldwijd opererende divisies

De divisie Adhesive Technologies (kleefstoffen) is een vooraanstaand solution provider in kleefstoffen, dichtstoffen en functionele coatings voor consumenten, vaklieden en industriële toepassingen. Henkel biedt verscheidene toepassingen om aan de behoeften van verschillende doelgroepen te voldoen – zowel consumenten als vaklieden en industriële branches. In 2020 genereerde deze afdeling wereldwijd een omzet van 8,684 miljoen euro; 45 procent van de totale omzet.

Producten van de afdeling Beauty Care (schoonheids- en verzorgingsproducten) zijn wereldwijd verkrijgbaar. Beauty Care staat voor merkproducten in haarkleuring, haarstyling, haarverzorging, toiletartikelen, huidverzorging, mondhygiëne, maar ook voor producten voor één van de meest toonaangevende leveranciers van kappersproducten. In 2020 genereerde deze afdeling wereldwijd een omzet van 3,752 miljoen euro; 19 procent van de totale omzet.

Laundry & Home Care (was- en reinigingsproducten) heeft bij Henkel altijd een belangrijke rol gespeeld: het succesverhaal van het bedrijf begon met een product uit deze divisie. Laundry Care omvat niet alleen zware of speciale wasmiddelen, maar ook wasverzachters, wasverbeteraars en andere stofverzorgende producten. Het Home Care-portfolio omvat producten voor handafwas en vaatwassers, schoonmaakmiddelen voor badkamer en wc, en overige huishoudschoonmaak-middelen. In bepaalde gebieden bieden we ook luchtverfrissers en insect control producten voor huishoudelijke toepassingen aan. In 2020 genereerde de Laundry & Home Care-divisie wereldwijd een omzet van 6,704 miljoen euro; 35 procent van de totale omzet.

Onze bedrijfscultuur

‘Duurzame waarde creëren’ is ons doel en verenigt al onze medewerkers bij Henkel. Wij willen waarde creëren voor onze klanten en consumenten, onze teams en onze medewerkers, onze aandeelhouders, en voor onze stakeholders en de gemeenschappen waarin wij actief zijn. Henkel-medewerkers zetten altijd hun passie, trots en enthousiasme voorop om dit te verwezenlijken.

Onze bedrijfscultuur, ons doel, onze visie, missie en waarden verenigen ons divers team. Ze geven ons richting en scheppen een duidelijk kader voor alles wat we doen. Wereldwijd bindende gedragsregels zijn vastgelegd in een reeks codes. Ze bieden een leidraad voor het gedrag en de handelingen van onze medewerkers in hun dagelijkse werk in al onze activiteiten wereldwijd.

Strategisch kader

Bij Henkel geven we onze toekomst vorm aan de hand van een strategisch kader voor de lange termijn, gebaseerd op ons doel, onze visie, onze missie en onze waarden. 

Dit kader zal ons helpen om de jaren '20 voor Henkel te winnen met een duidelijke focus op doelgerichte groei. Dit betekent het creëren van superieure klant- en consumentenwaarde om sneller te groeien dan onze markten, het versterken van ons leiderschap op het gebied van duurzaamheid en het in staat stellen van onze medewerkers om te groeien, professioneel en persoonlijk, door hun werk bij Henkel. 

De belangrijkste elementen van ons strategisch kader zijn een winnende portefeuille, concurrentievoordeel op het gebied van innovatie, duurzaamheid en digitalisering en toekomstgerichte bedrijfsmodellen, gestoeld op een sterke basis van een samenwerkingscultuur en mensen met slagkracht.

Voor meer informatie over het strategisch kader ga naar: 
https://www.henkel.be/nl/bedrijf/strategie