Innovatie door samenwerking

Samen vorm geven aan de toekomst: wij investeren in start-ups en vertrouwen op open innovatie voor nieuwe ideeën en partnerschappen. Samen met ons gestaag groeiende netwerk ontwikkelen wij digitale bedrijfsmodellen en baanbrekende technologische oplossingen. 

Openheid is de sleutel tot succesvolle innovatie. Wij investeren in veel meer dan alleen ons interne innovatiepotentieel om de ontwikkeling van veelbelovende innovaties in onze business units te bevorderen. We vertrouwen op open samenwerking en open innovatie - samenwerken met externe partners zoals start-ups of andere partners uit ons ecosysteem - om samen ideeën te ontwikkelen en verder te brengen, om elkaar te inspireren en om wederzijdse ondersteuning te bieden. Onze incubatorteams en innovatiecentra helpen ons daarbij, in combinatie met onze expertise op het gebied van durfkapitaal.

OPEN INNOVATIE INITIATIEVEN


Consumer

Wij zoeken actieve samenwerking en partnerschappen met start-ups in de consumenten- en industriële sector. Een sleutelfactor voor succes is samenwerking op voet van gelijkheid: we willen het beste van twee werelden combineren om een win-winsituatie voor beide partijen te creëren. Naast specifieke projecten ontvangt Henkel belangrijke input, frisse ideeën en nieuw stof tot nadenken. Start-ups daarentegen krijgen toegang tot wereldwijde markten, ondernemersknowhow en de mogelijkheid om te investeren. Om digitale innovaties te versnellen, hebben wij onze eigen ideeënfabrieken ontwikkeld. Daarnaast vertrouwen wij op innovatiehubs als centra voor innovatie voor onze digitale transformatie.

CORPORATE VENTURING


Consumer

Hebt u een goed idee? In het kader van onze corporate venture capital-activiteiten investeren wij in jonge, snelgroeiende start-ups met digitale of technologische expertise over de hele wereld. Als het concept bij Henkel past, krijgen de start-ups een investering, toegang tot ons netwerk van experts en kunnen ze profiteren van onze jarenlange ervaring in onze wereldwijde kernactiviteiten. Henkel heeft twee venture units die als interface fungeren tussen Henkel en de externe innovatoren: Henkel Tech Ventures en Henkel dx Ventures.

Henkel Tech Ventures

Henkel Tech Ventures is de corporate venturing-tak van Adhesive Technologies en investeert vooral in start-ups die materiaalwetenschappelijke oplossingen of innovatieve digitale bedrijfsmodellen aanbieden. Henkel Tech Ventures heeft bijvoorbeeld geïnvesteerd in bedrijven die werken aan sensortechnologie voor productie en in de 3D-printsector.

Henkel dx Ventures

Henkel dx Ventures is de ventures unit van Henkel dx, die investeert in digitale bedrijfsmodellen zoals direct consumer platforms in de e-commerce sector. In samenwerking met start-ups, marktonderzoeksexperts, tech-giganten en consumenten creëren we innovatie gericht op verpakte consumptiegoederen (CPG).