Een man met een boek leunt tegen een boom

DUURZAAMHEID

Zoals blijkt uit onze bedrijfswaarden, streven wij naar leiderschap in duurzaamheid. Als leiders willen wij het pad effenen voor nieuwe oplossingen voor duurzame ontwikkeling, terwijl wij onze activiteiten op verantwoorde wijze blijven vormgeven en ons economisch succes vergroten.

Onze strategie

Onze duurzaamheidsstrategie is geïnspireerd door ons doel: Pioneers at heart for the good of generations. Met onze pioniersgeest, onze kennis, onze producten en technologieën willen wij het leven van miljarden mensen elke dag verrijken en verbeteren - en een leefbare toekomst voor de volgende generaties vormgeven. 

Duurzaamheid is dus een centraal element in onze visie op de toekomst. Wij willen de transformatie naar een duurzame economie en samenleving actief stimuleren, de natuur helpen beschermen en regenereren, bijdragen aan sterke gemeenschappen en het vertrouwen van onze stakeholders versterken.

In ons 2030+ Sustainability Ambition Framework zijn onze langetermijnambities vastgelegd volgens drie thema's: regeneratieve planeet, bloeiende gemeenschappen en vertrouwenspartner. Dankzij dat ambitiekader willen wij ons hoofddoel najagen om een transformerende impact te hebben op het welzijn van alle generaties.

TRANSFORMATIONAL IMPACT FOR THE GOOD OF GENERATIONS
Sylvie Nicol

   

Wat de toekomst betreft, zijn we goed voorbereid: duurzaamheid is diep verankerd in onze bedrijfsstrategie en leeft in ons bedrijfsdoel. Met die basis gaat onze duurzame transformatie verder!

maxresdefault

Onze prestaties 2023

Onze duurzaamheidsstrategie draait om de uitvoering van onze ambities via concrete maatregelen en projecten om praktische vooruitgang te boeken. Hieronder vindt u geselecteerde prestaties van 2023:

Onze standpunten

Bij Henkel engageren we ons om in dialoog te treden met anderen die net als wij toegewijd zijn aan het respecteren van de diversiteit aan opinies en een constructieve uitwisseling van ideeën. Dit heeft ons ertoe aangezet actief deel te nemen aan belangrijke sociaal-politieke debatten, door bepaalde actuele thema's van naderbij te bekijken.

Collaboration & partnerships