MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN


Bij Henkel is maatschappelijk verantwoord ondernemen onze manier om de samenleving 'toekomstgericht' te maken: met onze activiteiten stellen we mensen in staat door middel van onderwijs dat hen de vaardigheden en competenties verschaft die leiden tot innovatieve ideeën, duurzaam gedrag en nieuwe digitale oplossingen. We werken samen met onze werknemers en gepensioneerden, klanten, consumenten en NGO's om actief bij te dragen aan sociale vooruitgang en om bijdragen terug te geven aan onze gemeenschappen die onze samenleving verbeteren en voldoen aan ons doel en onze bedrijfswaarden.

Diep verankerd in onze bedrijfscultuur is de drive en het karakter van maatschappelijk verantwoord ondernemen om verder te gaan dan onze dagelijkse kernactiviteiten en een vrijwillige sociale verbintenis aan te gaan. Met deze inspanningen laten we onze gemeenschappen met meer dan woorden weten dat we Pioneers at Heart for the Good of Generations zijn.

Ontdek de drie domeinen waarin we ons engagement organiseren: Corporate vrijwilligerswerk, sociale partners en noodhulp.

220223 Henkel CorporateCitizenship v6 FINAL - Thumbnail

Een speciale dank gaat uit naar Karan Khanna – Sr. Mgr. D2C Controlling & Business Development, Funda Mutlu – Hoofd Beroepsopleiding Duitsland, Alexander Rüegg –Corporate Communications Manager en Simon Ellis – Int. Creatief directeur – Schwarzkopf Professional

Corporate vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is de levensader van ons maatschappelijk engagement. Wanneer we op persoonlijk niveau actief worden, kan de impact levensveranderend zijn! Daarom ondersteunen we onze medewerkers, gepensioneerden en teams bij hun sociale vrijwilligersactiviteiten die bijdragen aan een betere wereld.

Vrijwillige inzet van medewerkers

Wij nemen verantwoordelijkheid voor het welzijn van generaties. Voortbouwend op de integriteit die inherent is aan een familiebedrijf, maken we gebruik van de unieke geest van Henkel door sociale partnerschappen aan te gaan in de gemeenschappen waar we wonen en waar Henkel actief is om sociale initiatieven en openbare instellingen te ondersteunen.

Noodhulp

Henkel biedt noodhulp bij natuurrampen en pandemieën door onmiddellijke hulp te bieden aan mensen die door een onverwachte crisis in dringende nood verkeren.