Bedrijf

Henkel is wereldwijd actief met toonaangevende innovaties, merken en technologieën in drie activiteitensectoren: Adhesive Technologies (kleefstoffen), Beauty Care (schoonheids- en verzorgingsproducten) en Laundry & Home Care (was- en reinigingsmiddelen).

Onze strategische prioriteiten

Strategie

Onze strategische prioriteiten bepalen de manier waarop wij de toekomst vormgeven.

Bedrijfscultuur

Bedrijfscultuur

‘Duurzame waarde creëren’ is ons doel en verenigt alle medewerkers bij Henkel.

Henkel opereert wereldwijd met een goed gebalanceerd en divers productportfolio. Dankzij sterke merken, innovaties en technologieën neemt het bedrijf met zijn drie divisies leidende posities in zowel de industriële als consumentenmarkten. Henkel Adhesive Technologies is wereldleider in alle industriesegmenten van de kleefstoffenmarkt. In zijn divisies Beauty Care en Laundry & Home Care heeft Henkel leidende posities in vele markten en categorieën over de hele wereld. Henkel is opgericht in 1876 en kan terugkijken op meer dan 140 jaar succes. Bij Henkel werken wereldwijd ongeveer vijftigduizend mensen. Zij vormen een gepassioneerd en zeer divers team verenigd door een sterke bedrijfscultuur, een gezamenlijk doel om duurzame waarde te creëren en gedeelde waarden. Als erkend leider op het gebied van duurzaamheid bekleedt Henkel topposities in verschillende internationale indexen en rankings. Henkels preferente aandelen zijn genoteerd aan de German Stock Index DAX.

Henkel in de Benelux

Henkel heeft vijf vestigingen in de Benelux. In België ligt ons hoofdkantoor in Brussel en hebben we twee productievestigingen van de divisie Adhesive Technologies: in Drogenbos (drukgevoelige kleefstoffen) en in Westerlo (kleefstoffen voor de assemblage van halfgeleiders, gedrukte schakelingen en elektronische componenten voor de auto- en elektronica-industrie). In Nederland is ons kantoor gelegen in Nieuwegein. In Scheemda hebben we ook een productievestiging van onze Adhesive Technologies-divisie (losmiddelen en speciale coatings voor producten in de auto- en elektronica-industrie). Verder hebben we drie ASK Academies van Schwarzkopf, waar kappers regelmatig inspirerende trainingen volgen en meer informatie krijgen van onze experts over de laatste trends en technieken in de kappersbranche. 

Views:

Corporate Video

Henkel in less than 4 minutes

3:04 Min.

208482

Diversiteit

Bij Henkel hanteren wij een holistische diversiteits- en integratiestrategie. De diversiteit van onze medewerkers, hun achtergrond, ervaring, talent, kennis, creativiteit en de waardering van hun onderlinge verschillen vormen de basis van ons concurrentievoordeel. Henkel is wereldwijd actief met medewerkers met 120 nationaliteiten die tewerkgesteld zijn in ongeveer 75 landen. Ongeveer 85 procent van onze medewerkers werkt buiten Duitsland, meer dan de helft in groeimarkten. Onze visie om wereldwijd toonaangevend te zijn in merken en technologieën genereert succes dankzij een sterk internationaal team; dankzij de diversiteit onder onze medewerkers maken wij het verschil. Deze diversiteit is onze belangrijkste drijfveer van creativiteit, innovatie en vindingrijkheid. We kunnen onze uitstekende resultaten leveren dankzij het verweven van diversiteit in onze bedrijfscultuur en de manier waarop we zaken doen.

We vinden het belangrijk om de juiste mix samen te brengen in teams van over onze hele organisatie, wereldwijd. Deze teams moeten voldoen aan de verwachtingen van de markt en de klant: op het gebied van kennis, vaardigheden en culturele achtergrond. We zijn ervan overtuigd dat een diversiteit in teams innovatie stimuleert alsook nieuwe manieren om problemen op te lossen; maar om die teams op hun best te laten functioneren, is er een alomvattende cultuur en leiderschap nodig.