Dixan

Dixan is een krachtig wasmiddel met een intelligente formule dat, dankzij de gecombineerde kracht van verschillende ingrediënten, vlekken detecteert en individueel behandelt voor een vlekkeloos schone was.

 • In 1959 wordt Dixan voor de eerste keer geïntroduceerd als het eerste wasmiddel voor wasgoed dat speciaal in een wasmachine gebruikt kan worden, dankzij een meer synthetische formule.
 • In 1966 lanceert Dixan het eerste wasmiddel dat zuurstof zonder chloriet gebruikt om vlekken te verwijderen, en biedt hiermee milieuvriendelijkere producten.
 • In 1974 is Dixan het eerste wasmiddel dat voorwas en was combineert.
 • In 1990 brengt Dixan een geconcentreerd wasmiddel zonder fosfaten op de markt onder de naam Dixan 2000. Het jaar daarop ontwikkelt Henkel de Megaperls, een belangrijke innovatie die door Dixan geïntroduceerd wordt met de slagzin “Leve de vlekken - Dixan heeft de oplossing“.
 • In 2000 introduceert het merk Dixan Universeel wasmiddel, dat geschikt is voor zowel witte en gekleurde was als moderne stoffen. Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het merk positioneert Dixan zich als vlekkenkampioen dankzij zijn krachtige formules. De formule is actief in de wasmachine vanaf 20 °C. Het wasmiddel trekt de vlekken als een magneet naar het oppervlak van het textiel en vangt ze weg om een stralend witte was te garanderen en de kleurintensiteit te behouden.
 • In 2011 verstevigt Dixan haar positie door de introductie van een volledig nieuw design en een verbeterde formule om vlekken uit wit en gekleurd wasgoed te verwijderen.
 • In 2012 lanceert Dixan een nieuwe formule tegen vlekken die met behulp van bijzonder effectieve ingrediënten zelfs de meest hardnekkige vlekken verwijdert – “Vlekken zullen u niet stoppen!“.
 • Sinds september 2013 bestaat er een voorgedoseerd wasmiddel voor nog meer gebruiksgemak, de Duo Caps.
 • In juni 2014 introduceert Dixan een nog krachtigere vlekkendetectietechnologie. Deze nieuwe, intelligente formule dringt nog dieper in de vezels door en laat geen residu’s achter. Vet, olie, wijn of fruit, uw vlekken zijn niet langer een probleem!
 • In 2015 bracht Dixan de was in een nieuwe dimensie met drie innovaties:
  1/ de nieuwe Dixan 2in1, één enkel product dat een krachtig Dixan wasmiddel combineert met een vlekkenverwijderaar die vlekken voorbehandelt, voor vlekvrije was,
  2/ de nieuwe Dixan Perfect Dose, het eerste voorgedoseerde vloeibare wasmiddel met een zelfmeetsysteem,
  3/ de nieuwe Dixan Power-Mix, de nieuwe capsules met poeder en gel eindelijk gecombineerd!
 • In 2020 introduceerde Dixan een nieuwe generatie capsules met de 4in1 discs. De eerste Dixan capsules met 4 compartimenten, speciaal ontwikkeld om hardnekkige vlekken te bestrijden en de schitterende witheid van uw kleding te behouden, terwijl de vezels worden beschermd. Een krachtige reiniging die een langdurige frisheid en een vlekkeloos resultaat garandeert, zelfs bij lage temperaturen!

Voor meer informatie

Ook bekend als...

In andere landen is het merk Dixan bekend onder de volgende merknamen:

Persil, Le Chat, Wipp, Palmex, Losk, Nadhif en Fab.