18-jan-2016  Düsseldorf / Duitsland

Wijziging in het Henkel Directiecomité

Henkel benoemt Hans Van Bylen tot CEO als opvolger van Kasper Rorsted

Henkel heeft vandaag aangekondigd dat CEO Kasper Rorsted, die heeft besloten zijn huidige contract niet te verlengen na 2017, het bedrijf vanaf 30 april 2016 zal verlaten. Elf jaar lang zat hij in de directie van Henkel, waarvan hij acht jaar werkzaam was als CEO. Vanaf 1 mei 2016 neemt Hans Van Bylen zijn functie over, wiens succesvolle carrière bij Henkel begon in 1984. Sinds 2005 was Van Bylen als directielid verantwoordelijk voor de divisie Beauty Care. Als CEO zal hij verantwoordelijk zijn voor een succesvolle uitvoering van de ontwikkeling van de nieuwe strategie, die Henkel aan het einde van dit jaar zal aankondigen.

“Met de benoeming van Hans Van Bylen als nieuwe CEO hebben we - zoals we gewend zijn van Henkel - een sterke opvolger voor de positie van CEO. Hans Van Bylen is een uitstekende keuze gezien zijn langdurige, internationale ervaring in het managen van merken en markten, en als lid van de directie bij Henkel. Namens de bestuurscommissies en onze medewerkers wens ik Hans Van Bylen het beste toe en veel succes in zijn nieuwe baan”, zegt Dr. Simone Bagel-Trah, voorzitter van de Raad van Toezicht en de Commissie van Aandeelhouders.

Wie Hans Van Bylen opvolgt als Executive Vice President Beauty Care wordt te zijner tijd bekendgemaakt.

“Ik voel me vereerd door het vertrouwen dat ik met deze aanstelling heb gekregen. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s van het Directiecomité en een uitstekend internationaal team meer vorm te geven aan de toekomst van de organisatie. We hebben sterke merken en technologieën, leidende posities in veel markten en sectoren wereldwijd en een sterke innovatiekracht. Met deze basis kunnen we samen succesvol bouwen aan de toekomst van Henkel”, zegt Hans Van Bylen.

Succesvolle bedrijfsprestaties onder leiding van Kasper Rorsted

“Kasper Rorsted heeft veel voor Henkel betekend. Sinds 2008 heeft de organisatie onder zijn leiding een succesvolle prestatie geleverd in een uitdagende marktomgeving. De verkoop en winst zijn significant toegenomen en onze topmerken zijn versterkt. Dit is ook terug te zien in een significant toegenomen marktkapitalisatie, die meer dan verdriedubbeld is sinds Kasper Rorsted de leiding nam. Ik wil Kasper Rorsted hartelijk bedanken namens de bestuurscommissies, alle medewerkers en aandeelhouders van Henkel”, vervolgt Dr. Simone Bagel-Trah.

Kasper Rorsted (53) is sinds 2005 lid van de directie bij Henkel. Hij werd aangesteld als plaatsvervangend voorzitter van de directie in 2007 en sinds de jaarlijkse algemene vergadering van 2008 aangesteld als CEO.

“Ik wil graag alle collega’s van Henkel bedanken voor hun inzet en toewijding, en de bestuurscommissies voor hun advies en support in de afgelopen jaren. Samen hebben we een uitstekende prestatie geleverd voor onze organisatie”, zegt Kasper Rorsted. “Ik ben ervan overtuigd dat Henkel zo uitmuntend zal blijven presteren onder leiding van de nieuwe CEO Hans Van Bylen.”

Over Hans Van Bylen

Hans Van Bylen (54) kwam bij Henkel in 1984. In zijn succesvolle carrière vervulde hij 31 jaar lang verschillende managementposities met een brede geografische reikwijdte, in twee van Henkels divisies: Laundry & Home Care en Beauty Care. Hij begon in België, waarna zijn verantwoordelijkheden uitbreidden tot Benelux en toen Frankrijk, West-Europa, het Midden-Oosten van Afrika, Noord-Amerika, Azië/Pacific en Latijns-Amerika. Sinds 2005 is Hans Van Bylen lid van de directie, waar hij verantwoordelijk is voor de divisie Beauty Care.

Hij is geboren in Berchem (België) in 1961, is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is afgestuurd aan de Universiteit van Antwerpen, zowel met een diploma business management en een MBA.

Voor een uitgebreid cv:

Dit persbericht is een vertaling van het originele Engelse persbericht. Het volledige Engelstalige persbericht kan je hier lezen.